lunes, 15 de octubre de 2012

QUIN TIPUS DE MESTRA VULL SER?


En primer lloc esmentar que gràcies a aquesta lectura “va de mestres” que he iniciat plena de il·lusió m´he visualitzat en uns anys en una classe plena de nens amb el so de fons de les seves rialles i les seves veus. Això ha segut un moment màgic que m´ha fet somiar en el tipus de mestra que jo vull ser.

Com a mestra m´agradaria ser aquella persona compromesa amb l´educació, interessant-me i formant-me contínuament per oferir una visió actualitzada del sistema educatiu, omplint el meu PLE, ja sega en conceptes com en noves eines de treball adaptades a la societat que els envolta, ja que d´aquesta forma podré ser una mestra competent, de qualitat i amb mes capacitat d´ensenyar.

Vull ser aquella mestra que desperti en els alumnes la empatia, la curiositat d’aprendre, de preguntar i d´investigar per a d´aquesta manera anar construint una il·lusió, per a que vegin l´escola i les meves classes com un lloc ple de creativitat on tots i cadascun d´ells son importants.

No podré oblidar mai les necessitats específiques de cada alumne, ajudar-los en el que necessiten, demostrant que tots son importants i que totes les seves idees poden debatre, treballant en equip .

Vull deixar constància del tipus de mestra que no vull ser, no vull ser aquella mestra autoritària, que segueix el seu llibre de text, selectiva pel que m´esforçaré per ser el més dinàmica possible, aprenent dels meus alumnes i d´aquesta manera els alumnes aprendran de forma activa utilitzant les noves tecnologies, en un entorn adequat no sols en l´aula.

Per anar acabant vull fer menció a una cita de Tonucci (2003) que diu El mestre deixa de ser el guardià de la veritat i esdevé el responsable del mètode. Sap motivar, orientar, estimular, descobrir interessos… El mestre no té el saber però sap on anar-lo a buscar en les millors condicions possibles” 

No vull finalitzar aquest desgranament del tipus de mestra que vull ser sense citar una frase de la cual en sento identificada de Domingo Méndez que diu "Para ser educador tienes que creerte que puedes cambiar el mundo, que el futuro pasa por delante de ti cada mañana y que no hay verdades absolutas, que la escuela es un sitio donde se va a dejar lo mejor que tienes de ti para que tus alumnos lo recojan, se lo adapten y se lo lleven".

Tampoc vull deixar passar el que diu Engracia Santos: "Hay muchas experiencias que indican que cuando un equipo de profesorado quiere, se pueden hacer maravillas incluso con el alumnado más difícil"


A continuació mostri el vídeo que he fet amb les meves companyes.




QUIN TIPUS DE MESTRA VULL SER? on PhotoPeach

No hay comentarios:

Publicar un comentario